חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סאסי ואח' נ' אגודה שיתופית חקלאית בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום קריית שמונה
2230-11-09
30.10.2011
בפני :
רבקה איזנברג

- נגד -
:
מזל סאסי
:
"קדש נפתלי" אגודה שיתופית חקלאית בע"מ
פסק-דין

פסק דין

1.בהתאם להסכמת הצדדים, כמפורט בפרוטוקול מיום 19/9/11 ניתן פס"ד זה כמפורט בסעיף 3 להלן.

הצדדים הותירו לשיקול דעת ביהמ"ש את עניין הסנקציה והוצאות התביעה ואולם טיעוניהם התייחסו לעניין ההוצאות בלבד. מכאן, שעניין הסנקציה עליה הוסכם לכאורה, אינה במחלוקת. יצוין, כי הסנקציה המפורטת בהסכמות וכפי שתקבע בפס"ד להלן, הינה סבירה כשלעצמה וגם לפיכך כאמור תקבע בפסק הדין.

2.לעניין ההוצאות: לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים, אני מחייבת את הנתבעת בהוצאות התובעת, לרבות אגרה ושכ"ט עו"ד, בסכום כולל של 6,600 ₪.

בעניין זה אציין, שהכלל הוא כי בעל דין שזכה בתביעתו, זכאי לקבל הוצאותיו.

בהסכמת הנתבעת למתן פסק הדין, התקבלה למעשה תביעת התובעת לסעד נשוא התביעה ולפיכך זכאית התובעת לפסיקת הוצאות.

בהתאם לתקנה 512 (ב) לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד, בפסיקת ההוצאות, על ביהמ"ש להתחשב, בין היתר, בשווי הסעד הנתבע, הסעד שנפסק וכן באופן ניהול ההליך ע"י בעלי הדין. אולם, אין המדובר ברשימה סגורה וביהמ"ש רשאי להתחשב גם בשיקולים נוספים כגון: אופי התביעה ומידת מורכבותה, היקף העבודה שהושקעה ע"י כל צד ושכר הטרחה ששולם. יחד עם זאת, סכום ההוצאות שפוסק ביהמ"ש, אינו חישוב של הסכום ששולם בפועל, והעובדה שבעל דין בחר לפנות לעו"ד מסוים ולשלם שכ"ט נמוך, או גבוה, אינה מחייבת את ביהמ"ש בפסיקת הוצאות.

במקרה דנן כאמור, התקבלה התביעה בהסכמה וזאת עוד בטרם ניהול ההוכחות בתיק. יחד עם זאת, כבר התקיימו קדמי משפט והצדדים אף הגישו תצהירי עדות ראשית. המדובר בתביעה אשר מחד הינה פשוטה ועניינה אכיפת התחייבות מפורשת ובכתב של הנתבעת. בנוסף, התביעה אף התקבלה בהסכמת הנתבעת, עוד קודם שבוזבז זמן ונגרמו הוצאות לצורך שמיעת הוכחות ומתן פסק דין.

אולם מאידך, רק הגשת התביעה היא שהביאה בפועל לכך שהאגודה החלה לפעול בהתאם להתחייבותה (שלחה הודעת צד ג' כנגד מר אלון, דבר שהביא לעקירת העצים. כשקודם להגשת התביעה, לא טרחה הנתבעת לפעול על מנת לאכוף על מר אלון עקירתם).

אמנם, התובעת צרפה הסכם שכ"ט וראיות לתשלום שכ"ט גבוה מהסכום שנפסק. אולם אין בכך כאמור, כדי לחייב את ביהמ"ש, ופסיקתי ניתנת באופן ענייני לאחר שהבאתי בחשבון את השיקולים כפי שפורטו לעיל.

3.לאור כל האמור לעיל, ובהתאם להסכמת הצדדים, ניתן צו עשה על פיו ככל שהדרך הארוכה (המפורטת בסעיף 2 לכתב ההתחייבות שצורף לכתב התביעה) תחסם מכל סיבה שהיא (דהיינו שהתובעת לא תוכל לעשות שימוש למעבר ע"פ תכנית המתאר) וככל שבנסיבות אלו חיים אלון לא יסיר את המבנה (מחסן), תוך 14 יום מרגע שהודע לו ע"י התובעת, תפעל הנתבעת על חשבונה ובאמצעיה להגשת תביעה לפינוי המחסן וזאת תוך 30 יום מתום המועד להסרת המחסן ע"י חיים אלון.

ככל שהנתבעת, לא תפעל להגשת תביעה כאמור, תחויב בתשלום של 500 ₪ לכל יום איחור מהמועד בו הייתה צריכה כאמור להגיש תביעה.

הנתבעת תישא בהוצאות התובעת, לרבות שכ"ט עו"ד, בסכום כולל של 6,600 ₪.

סכום זה ישולם לתובעת תוך 30 יום, שאם לא כן, יישא הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד התשלום בפועל.

ניתן היום, ב' חשון תשע"ב, 30 אוקטובר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>